Landing image
Saopštenja

19.3.2021.

Republička preventivna kampanja „Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“

Republička preventivna kampanja „Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“

Sada već tradicionalno, a ispunjavajući planirano Nestro grupacija pruža podršku radu poljoprivrednicima apostrofirajući time značaj ove privredne djelatnosti. Proširujući spektar podrške „OPTIMA Grupa“ d.o.o. i „Rafinerija ulja Modriča“ a.d. priključili su se društveno odgovornoj kampanji AMS RS „Osvjetlaj obraz domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“. Кampanja je zvanično počela u Donjem Crnjelovu kod Bijeljine edukativnim predavanjima za 20 vozača traktora.

„Кvalitetna priprema poljoprivredne mehanizacije“ bila je tema o kojoj je govorio Branko Despotović rukovodilac sektora razvoja, ispitivanja i kvaliteta proizvoda Rafinerija ulja Modriča. Despotović je istakao da  poljoprivredne mašine treba dobro pripremiti za proljetne radove kako bi se prilikom njihove eksploatacije postigla maksimalna funkcionalnost, trajnost i pouzdanost u radu. Bilo da u gazdinstvu poljoprivrednici imaju stariju ili noviju mehanizaciju, najbolja pomoć u njihovom održavanju tokom poljoprivrednih radova su proizvodi iz Rafinerije ulja Modriča. „Naši proizvodi  su razvijeni u sopstvenoj istraživačkoj laboratoriji, u skladu sa zahtjevima o kvalitetu maziva i fluida definisanih globalnim svjetskim specifikacijama i zahtjevima svjetski poznatih proizvođača traktora i mehanizacije. U kvalitet proizvoda RUM-a uvjerili su se individualni poljoprivredni proizvođači kao i većina velikih poljoprivrednih kombinata.“, istakao je Despotović.

Kampanjom „Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom“ očekuje se veće poštovanje propisa i povećan oprez vozača traktora i ostalih poljoprivrednih mašina, kako u radu na njivi i u šumi, tako i na javnom putu, veći stepen tehničke ispravnosti, učestalo korištenje rotacionog svjetla prilikom kretanja na javnom putu, što predstavlja i zakonsku obavezu ove kategorije vozila, istakao je ispred AMS RS Perica Pećanac.

Po završetku edukativnog dijela vozačima traktora ispred Rafinerije ulja Modriča uručeno je motorno ulje Traktol od 4L proizveden u Rafineriji ulja Modriča, a ispred AMS RS žuta rotaciona svjetla, svjetlo-reflektujući materijali, te edukativne brošure ovih društveno odgovornih kompanija.

Кampanju Auto-moto saveza podržavaju i Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.