Landing image
Saopštenja

29.11.2021.

Permant

Kvalitetne rashladne tečnosti

Permant

Od izuzetne je važnosti koju rashladnu tečnost (antifriz) koristite u vašem vozilu. Odabir kvalitetne rashladne tečnosti će spriječiti pojavu korozije i kvarova na motoru čime će sačuvati vaš budžet i vrijeme.

Zato birajte pouzdane proizvode renomiranih proizvođača. Proizvodi Rafinerije ulja Modriča  svojom kvalitetom ispunjavaju i najviše standarde o antikorozionoj zaštiti sistema.

Sa izuzetnim antikorozivnim svojstvima, izvanrednom zaštitom od pregrijavanja i smrzavanja, rashladne tečnosti Rafinerije ulja Modriča u potpunosti ispunjavaju sve zahtjeve u pogledu zaštite motora i cjelokupnog rashladnog sistema, zato budite sigurni  da birate najbolju zaštitu. U proizvodnom programu Rafinerije ulja Modriča postoje tri kvalitetna nivoa rashladnih tečnosti: Permant Long Life (G12+), Permant i Permant Economic.                                   

  • Svi vitalni djelovi motora i rashladnog sistema, bez obzira od kojeg metala su rađeni, su potpuno zaštićeni od korozije i pojave taloga
  • Vaš automobil neće smrznuti ni na -40°, ali neće proključati ni na +110°
  • Nije bitno vozite li moderne automobile ili starije modele
  • Produžavate radni vijek rashladnog sistema, pogotovo osjetljivih djelova kao što su pumpa i hladnjak

Upotreba nekavalitetnog antifriza će izazvati pojačanu koroziju i prerano propadanje pojedinih djelova rashladnog sistema.

Rashladne tečnosti Rafinerije ulja Modriča proizvode se kao već pripremljene tečnosti (-40) koje se direktno sipaju u hladnjak i kao koncentrati (100) koji se prije upotrebe moraju pomiješati sa destilovanom vodom.

Da bi se osigurala dovoljna zaštita rashladnog sistema, najmanja koncentracija Permanta u vodi treba iznositi 33%. Ovom koncentracijom se osigurava zaštita od smrzavanja  do temperature od -18°C.  Zbog pada zaštite od smrzavanja i manje stabilnosti proizvoda, maksimalno dozvoljena koncentracija ne treba da prelazi 70%. Idealan odnos koncentrata i vode je 50% Permanta i 50% destilovane vode, čime se obezbjeđuje zaštita od smrzavanja i na -40°C.

Rashladne tečnosti potrebno je mjenjati na 2-3 godine, međutim Permant Long Life formulisan je da traje duže. Permant Long Life formulisan je na bazi organskih inhibitora korozije nove generacije, koje karakteriše sporo trošenje, samim tim obezbjeđuju produžen interval zamjene i to do čak 5 godina ili 240 000 pređenih kilometara. Vrhunski sastav pogodan je za primjenu u motorima najnovijih konstrukcija koji kao konstrukcione elemente koriste aluminijum i njegove legure.

Permant je jedan od najprepoznatljivih i najstarijih brendova Rafinerije ulja Modriča na domaćem, regionalnom kao i evropskom tržištu.