Landing image
Saopštenja

5.6.2018.

„Stvaramo zdrave navike“ - obilježavanje Svjetskog dana zaštite životne sredine

„Stvaramo zdrave navike“ - obilježavanje Svjetskog dana zaštite životne sredine

Članice NESTRO Grupacije, „OPTIMA Grupa“ d.o.o. Banja Luka, “Rafinerija ulja Modriča” a.d. Modriča i „Rafinerija nafte Brod“ a.d. nizom aktivnosti obilježile su Svjetski dan zaštite životne sredine u okviru projekta „Stvaramo zdrave navike“.

Tim povodom organizovana je stručna prezentacija za predstavnike Ministrstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, republičke ekološke inspekcije i ekoloških udruženja, sa ciljem upoznavanja sa procesom proizvodnje i radom Rafinerije ulja Modriča, kao i ekološkim projektima koje Rafinerija realizuje.

Poslije edukativnog djela, NESTRO Grupacija je provela i niz ekoloških aktivnosti u cilju obilježavanja Svjetskog dan zaštite životne sredine. Predstavnici NESTRO Grupacije posjetili su predškolske ustanove u lokalnim zajednicama u kojima posluju, te učestvovali u radionicama i predstavma koje su na temu ekologije, pripremili mališani iz Broda i Modriče. Po završetku programa, svim mališanima uručeni su prigodni pokloni za boravak i igru u prirodi.

„Stvaramo zdrave navike“ moto je pod kojim NESTRO Grupacija provodi ekološke, sportske i druge aktivnosti, a u zajedničkom interesu kompanije i lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.