Landing image
Tehnologija

Nakon više od 60 godina poslovanja, realizovan je najkrupniji pojedinačni investicioni projekat u posljednjih četvrt vijeka na području opštine Modriča – izgrađeno je i iz temelja i u rad pušteno postrojenje za proizvodnju maziva (blending centar), jedan od najsavremenijih u Evropi.  U izgradnju blending centra uloženo je preko 14 miliona evra, a najveći dio opreme kupljen je od svjetski poznate kompanije iz ove oblasti francuskog ABB-a.

Ovom investicijom zaokružena je tehnološki moderna linija proizvodnje koja sadrži: proizvodnju hidrokrekovanih baznih ulja grupe II i III, potpuno automatizovani moderni blending velikog kapaciteta i vrhunskog kvaliteta, kao i akreditovanu ispitnu laboratoriju koja omogućava savremenu kontrolu sirovina i gotovih proizvoda.

 

Prednost novog blending centra upravo je u vrhunskom kvalitetu, kraćem proizvodnom procesu, ekonomičnijoj proizvodnji, automatski vođenom, fleksibilnom procesu, velikom kapacitetu ali i naravno visokom stepenu ekološke zaštite.

 

Savremeni blending centar omogućava da se na zahtjev kupca proizvedu i specijalni proizvodi u manjim šaržama, tj. traženim količinama. Tako će paleta proizvoda Rafinerije ulja Modriča, koja broji preko 250 različith proizvoda sigurno biti dodatno obogaćena.

 

Kapacitet postrojenja je 40 000 tona maziva godišnje.