Landing image
O nama

“Rafinerija ulja Modriča” a.d. Modriča je kompanija prepoznatljivog imidža koja posluje više od 60 godina i uživa visok ugled na tržištu.  

 

Rafinerija ulja Modriča predstavlja renomiranog i najvećeg proizvođača hidrokrekovanih baznih ulja, maziva i funkcionalnih tečnosti u jugoistočnom djelu Evrope i ravnopravnog proizvođača maziva sa najpoznatijim evropskim i svjetskim brendovima u industriji maziva. Osnovu za to predstavlja vlastita proizvodnja HC-baznih ulja (API Group II) za kojima je, zbog njihovih fizičko-hemijskih karakteristika, trenutno u svijetu najveća potražnja. 

 

Poznati brend svoju poziciju na domaćim, regionalnim i inostranim tržištima sačuvao je zahvaljujući strateškom radu na usavršavanju tehnologije i proširenju asortimana visokokvalitetnih proizvoda koji ispunjavaju sve strožije evropske i svjetske norme i specifikacije.  

 

Rafinerija ulja Modriča snažna je pokretačko-proizvodna članica NESTRO Grupacije, koja pozitivno doprinosi privrednom ambijentu ne samo lokalne zajednice unutar koje posluje već i razvoju industrijske proizvodnje u Republici Srpskoj odnosno Bosni i Hercegovini. 

 

Sjedište “Rafinerija ulja Modriča” a.d. je u Modriči, ulica Vojvode Stepe Stepanovića br.49