Rafinerija ulja Modrica

Rezultat pretrage za:

X

Obilježen dan planete Zemlje

Zajedničkom akcijom do ljepše planete Rafinerija ulja Modriča u povodu obilježavanja “Dana planete zemlje” 23. aprila donirala je preko sedamdeset sadnica plemenitih biljnih vrsta osnovnim školama “Sveti Sava”, “Sutjeska” i dječijem obdaništu “Naša radost”. Sadnice su zasadili školarci, članovi eko – sekcija simbolično poručujući da svi trebamo čuvati prirodu.

Na ideju da se obilježi “Dan planete zemlje”, došlo se zajedničkom inicijativom Rafinerije ulja Modriča, ekoloških sekcija ove dvije škole i rukovodstva dječijeg obdaništa “Naša radost”. U obdaništu je ova akcija prihvaćena sa oduševljenjem i kako kaže direktorica ove ustanove, njihovo dvorište već ima određene zasade, ali i dosta prostora za nove.

“Zahvaljujemo se Rafineriji ulja Modriča koja uvjek učestvuje u ovakvim i sličnim akcijama, a našoj ustanovi koja se brine o najmlađoj populaciji je potrebno što više zelenila i prostora u kome će se igrati ova djeca”, kazala je Ljubica Đekić.

U OŠ “Sutjeska” i OŠ “Sveti Sava” učešće u ovoj akciji uzeli su učenici, tj. članovi školskih ekoloških sekcija koji su odmah po dopremanju sadnice zasadili u svojim dvorištima – parkovima. Direktor OŠ “Sutjeska” Dušan Bogdanović je istakao da njihova ekološka sekcija zajedno sa nastavnicima i sama pokreće slične akcije kojima se redovno sade nove i zamjenjuju stare sadnice.

“Ponosni smo na našu ekološku sekciju koja je veoma aktivna i koja je mnogo učinila na uljepšavanju školskog dvorišta. Ovom prilikom se želimo zahvaliti Rafineriji čijim sadnicama ćemo još više uljepšati naše dvorište koje svake godine nastojimo obogatiti novim sadnicama, a saradnju sa Rafinerijom očekujemo i u narednom periodu ”.

Nastavnik Sreto Đurić koji vodi eko – sekciju u OŠ “Sveti Sava”, takođe pozdravlja Rafinerijinu akciju koja će uljepšati njihovo dvorište i školski park.

“Naša ekološka sekcija već je zasijala travu u školskom parku, a sa dobijenim sadnicama nastavlja se njegovo uređenje. Smatramo da će se ovom akcijom skrenuti pažnja svim učenicima, njihovim roditeljima i drugima, na potrebu zaštite životne sredine. U prethodnom periodu Rafinerija ulja Modriča je učestvovala u izgradnji ograde oko školskog parka, dvorišta i igrališta, na čemu smo im posebno zahvalni”.

Podsjećamo da je Rafinerija u svom kolektivu u mjesecu aprilu ove godine pokrenula akciju “jedan radnik – jedna sadnica” i zasadila 130 od planiranah 600 sadnica raznih vrsta na slobodnim zelenim površinama u krugu ovog preduzeća, čime se želi pokazati društveno – odgovorna politika i ekološka osvješćenost svih radnika. Obzirom da se ova kompanija bavi proizvodnjom motornih i industrijskih maziva poseban značaj predstavlja njena ekološka opredjeljenost koja je vidljiva iz samog procesa proizvodnje, koji se odvija prema svim ekološkim standardima, kao i palete eko proizvoda, gdje se vodi velika briga za zaštitu životne sredine